Giáo dục

Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 12 Thí điểm

Qua nội dung tài liệu Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 12 Thí điểm giúp các em học trò lớp 12 có thêm tài liệu ôn tập và củng cố kỹ năng với chủ đề “Thế giới công việc” của Unit 8 được THPT Đào Duy Anhbiên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ có ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

Video hướng dẫn Unit 8 Tiếng Anh 12 Thí điểm

BÀI TẬP UNIT 8 TIẾNG ANH 12 THÍ ĐIỂM

Unit 8. THE WORLD OF WORK

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. advertisement B. applicant C. candidate D. management
2. A. relevant B. energetic C. enthusiastic D. engineer
3. A. organized B. prioritize C. important D. opportunity
4. A. competitive B. entrepreneur C. apprenticeship D. conscientious
5. A. challenging B. energetic C. management D. organized

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. experience B. apprenticeship C. administration D. prioritize
7. A. advertisement B. probation C. competitive D. relevant
8. A. organization B. enthusiastic C. compassionate D. qualification
9. A. encourage B. interview C. graduate D. organize
10. A. successful B. significant C. experienced D. challenging

 

Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 12 Thí điểm

Một số câu hỏi cần chú ý : to become a librarian you need to be really well-organized

  • all the members of our ____ are expected to work hard
  • hi susie i haven’t seen you around much recently
  • “jane used to be very excellent as a child and now she’s the ceo of a big
  • multi-national company. however, her brother is a blue-collar worker in a
    small local factory.”
    a. encourage b. interview c. graduate d. organize
  • “my work is challenging of course because it involves both a sales function
  • and a technique function”
  • “the purpose of running a business is to make a ____. a. service b. profit
    c. money d. contribution”
  • “if your last writing ____ 7 you ____ yourself a place at a university of
  • business administration now”
  • if you are paid monthly rather than weekly you receive ____
  • it’s wise to think about choosing a ____ before leaving school
  • you’ll probably have to ____ an application form
  • jacob was made redundant last month

Đáp án: 1A 2C 3D 4B 5D 6C 7D 8C 9A 10D

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. He has all the right ____ for the job.

A. certificates              B. degrees                   C. diplomas                 D. qualifications

12. Before we apply for any jobs, we need to prepare a good CV and a ____ very carefully.

A. resume                    B.job interview           C. covering letter overing                   D. reference

13. Employers always want job ____ to be able to demonstrate their skills and qualities.

A. employees              B. workers                   C. staff                        D. applicants

14. There are usually a lot of job seekers applying for one position. Only a few of them are ____ for an interview.

A. shortlisted               B. listed                       C. screened                 D. tested

15. My application was not successful; there were more than 4,000 applicants and only 20 were selected. I realized that apprenticeship were very ____.

A. demanding             B. crowding               C. competitive             D. difficult 104

16. When preparing a CV, university ____ can consider attaching a separate report about official work experience during the course.

A. graduates                B. leavers                    C. candidates              D. applicants

17. An apprentice is required to do several years’ ____.

A. coaching                 B. education                C. formation                D. training

18. According to everyone in the ____, she’s a very good boss.

A. apartment               B. compartment                      C. department                         D. employment

19. She’s looking for a better position with another ____.

A. association             B. firm                         C. house                      D. society

20. It’s wise to think about choosing a ____ before leaving school.

A. business                  B. career                      C. living                      D. profession

21. A doctor is a member of a respected ____.

A. occupation              B. profession               C. trade                       D. work

22. If you want a job, you have to ____ for one.

A. applicate                 B. apply                       C. ask                          D. request

23. You’ll probably have to ____ an application form.

A. fill down                 B. fill in                       C. fill on                      D. fill through

24. And you’ll need to give the names of two or three ____.

A. hostages                 B. judges                     C. referees                   D. umpires

25. All the members of our ____ are expected to work hard.

A. personal                  B. personnel                C. staff                         D. gang

26. Some of my work is interesting, but a lot of it is just ____.

A. habit                       B. practice                   C. tradition                  D. routine

27. If you are paid monthly, rather than weekly, you receive ____.

A. revenue                   B. a reward                  C. a salary                   D. wages

28. The purpose of running a business is to make a ____.

A. service                    B. profit                     C. money                     D. contribution

29. The ____ were delivered to the warehouse by lorry.

A. data                        B. goods                      C. material                   D. stuff

30. Many young people travel all over the world and do all kinds of jobs before they ____.

A. lie down                 B. settle down                         C. touch down                         D. put down

31. In Britain, people are usually unwilling to tell other people how much they ____.

A. earn                        B. obtain                     C. deserves                  D. gain

32. If you’re a(n) ____ you have to do what your boss tells you.

A. director                   B. employee                C. employer                D. manager

33. You can earn more money by working ____.

A. extraordinary hours            B. overhours               C. overtime                 D. supplementary hours

34. It’s difficult these days for a young person to find a well-paid ____ job.

A. eternal                    B. reliable                    C. permanent               D. stable

35. She was ____ after three years with the company.

A. advanced                B. raised                      C. elevated                  D. promoted

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

36. My work is challenging, of course, because it involves both a sales function and a technique function.

A. fascinating              B. rewarding               C. stimulating             D. demanding

37. She’s doing well so she was promoted last year. Now she’s in charge of a small team of four people.

A. controls                  B. supervises               C. takes over               D. rules

38. Somebody looks at the detailed specification for the installation and then another colleague researches the cost of the labor and materials.

A. co-worker               B. employee                C. staff                        D. supervisor

39. I’ve been working here for over ten years now and I’m on first-name terms with everyone, even the CEO.

A. getting on                                                                           B. happy

C. having an informal/friendly relationship                            D. satisfied

40. Jane used to be very excellent as a child and now she’s the CEO of a big multi-national company. However, her brother is a blue-collar worker in a small local factory.

A. mental                    B. low-paid                 C. manual                    D. regular

41. Employers usually look for candidates who have qualifications and relevant experience.

A. excellent                 B. rich                         C. appropriate                         D. extensive

42. I registered with some trực tuyến employment agencies, and they found a vacancy almost immediately.

A. work                       B. an available job                  C. career                      D. place

43. Jacob was made redundant last month due to his company’s downsizing policy. He’s on a short-term contract with a medium-sized company at the moment.

A. permanent              B. temporary               C. part-time                 D. full-time

44. When applying for a certain job, you’ll be at an advantage if you have hands-on experience.

A. relevant                  B. prior                        C. practical                  D. considerable

45. When the factory closed, over a hundred people were made redundant.

A. fired                      B. sacked                     C. laid off                   D. appointed

Exercise 5. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

46. Should you hire a full-time employee on a permanent contract?

A. long-term               B. long-lasting                        C. temporary                           D. limited

47. If the candidates can perform well and impress the interviewers during the interview, they can be recruited.

A. taken on                  B. dismissed                            C. employed                            D. chosen

48. To become a librarian, you need to be really well-organized.

A. in order                   B. neat and tidy                       C. compassionate                    D. messy

49. What exactly are white collar workers? They are people who work in offices and administrative positions.

A. manual                   B. intellectual                          C. official                                D. desk-job

50. Most, not to say all of the employers want to look for candidates with punctuality, so make sure you make a positive impression on them by showing up on time for the interview.

A. good time management      B. ability to meet deadlines    C. being late                D. being in time

Đáp án: 11D 12C 13D 14A 15C 16A 17D 18C 19B 20B 21B 22B 23B 24C 25C 26D 27C 28B 29B 30B 31A 32B 33C 34C 35D 36D 37B 38A 39C 40C 41C 42B 43B 44C 45C 46C 47B 48D 49A 50C

Part III. GRAMMAR

Exercise 6. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51. The shop assistant finally agreed ____ a full refund.

A. giving me               B. to give me               C. give to me               D. to me to give

52. Bill asked me why ____ to go shopping with me.

A. I hadn’t invited him

B. hadn’t I invited him

C. I hadn’t him invited

D. hadn’t I him invited

53. “Don’t come to the interview late,” my mom said.

A. My mom told me do not come to the interview late.

B. My mom told me did not come to the interview late.

C. My mom told me not to come to the interview late.

D. My mom told me not coming to the interview late.

54. “I will help you with your CV, Mary,” Peter said.

A. Peter advised Mary to write the CV.

B. Peter promised to help Mary with her CV.

C. Peter advised Mary not to write her CV.

D. Peter wanted Mary to help with the CV.

55. “____,” the doctor advised his patient.

A. You had better stop drinking

B. You had better to drink

C. I would like you to drink

D. Please drink some more

56. The woman said she ____ in this company for over 20 years.

A. has been working

B. was working

C. had been working

D. works

57. US scientists claim that they ____ a new vaccine against malaria.

A. were developed

B. have developed

C. had developed

D. was developing

58. If you saw a layer, he’d advise you ____ legal action.

A. take                         B. taking                     C. to take                                 D. for taking

59. The lecturer recommended ____ a number of books before the exam.

A. reading                   B. to read                    C. we reading                          D. to have read

60. The boss ____ because he was always behind the deadlines.

A. threatened to dismiss him

B. suggested him to dismiss

C. threatened him to dismiss

D. promised him to dismiss

61. “Go ahead. Jump again,” the instructor ____.

A. urged                      B. promised                 C. demanded                          D. required

62. “____” Jim offered.

A. Can I get you a drink?

B. May I drink?

C. Do you want to drink?

D. Could I drink?

63. “____,” the workers refused.

A. We would like to work overtime

B. We had better work overtime

C. We’re afraid that we really don’t want to work overtime

D. We’re willing to work overtime

64. “____,” Paul reminded me.

A. Don’t forget to tailor your CV to match the job descriptions

B. I would tailor your CV if you do not mind

C. I remember to tailor the CV

D. I remember tailoring your CV

65. Ellie asked Stan ____ to look at the new catalogue.

A. did he want            B. do you want            C. whether he wants               D. if he wanted

66. Stephen ____ me he’d bought that suit in a sale.

A. said                         B. spoke                      C. told                                     D. claimed

67. “What did the man say when you challenged him?”

“He said he ____ pay for the things in his bag, but I didn’t believe him!”

A. is going to              B. has been going to               C. goes to                    D. was going to

68. When I last saw Carrie, she told me she ____ of applying for another job, but now she’s changed her mind.

A. thought                   B. is thinking              C. was thinking                       D. has been thinking

69. “What did they say when they realized you weren’t a shoplifter?”

“They apologized ____ me.”

A. to doubt                  B. they had doubted                C. for doubting                       D. the doubt of

70. “What did Maria ask you?”

“She asked me ____ I had ever been abroad.”

A. that                         B. whether                               C. for                                       D. About

71. It’s about time Mrs Richards apologized to me ____ me a gossip in front of everybody.

A. to have called         B. from calling            C. that she called                     D. for having called

72. She may claim ____ a PhD but nobody’s ever actually seen the certificate.

A. having                    B. to have                    C. for having                           D. if she has

73. Tammy responded ____ that at least she’d never lied to her parents.

A. to say                      B. that she said                        C. by saying                D. with having said

74. The woman asked ____ get lunch at school.

A. can the children

B. if the children can

C. whether the children could

D. could the children

75. They said they had got back ____.

A. the following day

B. the day after tomorrow

C. the next day

D. the previous day

76. The accused denied ____ in the vicinity of the murder scene.

A. to have ever been

B. have ever been

C. having been ever

D. ever having been

77. We complained ____ the manager ____ the poor service we received at the restaurant.

A. on – about               B. at – for                     C. with – of                  D. to – about

78. Police are advising ____ away from the building.

A. people to stay

B. people staying

C. people stay

D. people will stay

79. The old man warned the young boys ____ in the deep river.

A. to swim

B. not to swim

C. don’t swim

D. against not swimming

80. “You must give me your essays,” Mrs. Vine said.

Mrs. Vine said we ____ give her our essays.

A. were having to

B. will have to

C. had to

D. would have to

Đáp án: 51B 52A 53C 54B 55A 56C 57B 58C 59A 60A 61A 62A 63C 64A 65D 66C 67D 68C 69C 70B 71D 72B 73C 74C 75D 76D 77D 78A 79B 80C

Exercise 7. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

81. He complained with his friends about the terrible working condition at that factory.

                    A           B                       C                                                              D

82. She refused to tell me what was the director’s salary was because that information was confidential.

                             A                B                                                                     C                                 D

83. You had better learning a foreign language before applying for a job.

                    A             B            C                                      D

84. The applicant asked the head of the human resources department to tell him what the skills he needed in order to get that job.

                   A                                                      B                                                             C                   D

85. My friend offered finding more information about the company that I was applying to.

                            A          B                                     C                                                         D

86. She asked me what the most important thing to remember at an interview is.

                 A                  B                                               C                                 D

87. The shop has volunteered that it will deliver the chairs by the end of the week.

                                    A           B           C                                 D

88. The old man warned the children to not swim in that river because it was very deep and dangerous.

                                A                                 B               C                               D

89. We were disappointed when the receptionist tells that the hotel was fully booked that week.

                        A                                                    B                                           C                D

90. Before the meeting finished, they arranged when they met next.

            A                           B                      C                    D

Đáp án: 81B 82B 83B 84C 85B 86D 87A 88B 89B 90D

Part IV. SPEAKING

Exercise 8. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

91. “Hello, may I speak to the manager please?” “____”

A. No, you may not.

B. That’s OK.

C. Hold on, please

D. You’re welcome.

92. “Hi, Chris. Good day at work?” “ ____”

A. Yeah, not bad, thanks.

B. I’m fine, thanks.

C. No, thanks.

D. I’m terribly sorry.

93. “Your email was a bit of a shock: Rob trying to sell the coffee shop to Café Pronto. I couldn’t believe it!”

A. Me, too.

B. So could I.

C. I couldn’t, too.

D. Me neither.

94. “Congratulations! You did a great job!” “ ____”

A. It’s my pleasure.

B. You’re welcome.

C. It’s nice of you to say so.

D. That’s OK.

95. “Could you pick me up before 4 p.m?” “ ____ I’ll be still working then.”

A. I hope so.

B. Yes, I could.

C. I’m afraid I can’t.

D. Yes, of course.

96. “What do you usually do on your days off?” “____”

A. I usually ride to work.

B. I often do not much.

C. Nothing much. I usually sleep until 10 a.m.

D. Very few.

97. “I’ll help you write the CV if you want.” “____”

A. I don’t want.

B. Really? That’s very kind of you.

C. You shouldn’t.

D. I really want.

98. “What do you do?” “____”

A. What do you do?

B. I work in advertising.

C. I do as an advertiser.

D. I am an advert.

99. “That’new French restaurant does a fixed price thực đơn for only £18.” “____”

A. It’s very good value for money.

B. l’ll save a bit of money.

C. What a waste of money.

D. It costs a fortune.

100. “Can I pay by credit card?” “____”

A. Well, there’s 10% off if you pay cash.

B. Yes, I think I’ve got some pound coins.

C. Yes, we take Visa and Master card.

D. Not too bad.

101. “Mandy doesn’t seem very happy at the moment. Is she finding the course difficult?” “____”

A. No, the course is difficult.

B. No, she’s going to drop out.

C. Yes, she’s happy.

D. Yes, I think she’s going to drop out and get a job.

102. “Hi, Susie, I haven’t seen you around much recently.” “____”

A. No, I’ve been at home revising most nights.

B. Me neither.

C. Well, me too.

D. I haven’t seen you for ages, either.

103. “What gave you the impression that Greg was depressed?” “____”

A. Mary told me.

B. Oh, I don’t know. He just seemed a bit down.

C. He depressed me.

D. He’s really depressing.

104. “What are your weaknesses?” “____”

A. I’m not weak.

B. In fact, I’m very strong.

C. Well, I suppose I’m a bit of a perfectionist.

D. I’m perfect

105. “How do you do. Nice to meet you!” “____”

A. I’m fine, thank you.

B. How do you do. Nice to meet you, too.

C. Not bad. What about you?

D. It’s very kind of you to say so.

Đáp án: 91C 92A 93D 94C 95C 96C 97B 98B 99A 100C 101D 102A 103B 104C 105B

Part V. READING

Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

A MORE COMMERCIAL TUNE

Roger Press, 40, has changed his career. After spending five years (106) ____ a concert pianist he has gone into business, recently (107) ____ up his own company. “After leaving university I decided to (108) ____ myself to a career in music. I loved performing but it was very hard (109) ____. I played at concerts in Europe and America, made recordings and got good (110) ____. But after a while I felt I had gone as (111) ____ as I could. Unless you are one of the world’s top pianists, it’s difficult to earn a good (112) ____ and I wasn’t one of the greatest.

When I (113) ____ up my performing career, people around me were more sad and disappointed than I was. But I felt không lấy phí and (114) ____ I knew I was getting serious about life. After getting a (115) ____ in business administration I joined the recording company EMI and started their classical video division, producing programs about famous artists. A year ago I left EMI and formed a new company, New Media System, which (116) ____ in multimedia programs.

Now that I run my own business I’m in control of my life and I feel proud of my achievements. Although the stress is high and I work (117) ____ hours, the stress involved in piano playing was much worse. It took physical, emotional and mental skills. I prefer the pressures I live with now.’

106. A. like B. working C. how D. as
107. A. giving B. setting C. forming D. bringing
108. A. devote B. take C. assign D. employ
109. A. job B. effort C. work D. career
110. A. reviews B. critics C. reports D. praise
111. A. soon B. often C. far D. much
112. A. life B. living C. money D. payment
113. A. took B. brought C. gave D. put
114. A. lastly B. at last C. at the end D. lately
115. A. qualification B. title C. graduate D. grade
116. A. specializes B. focuses C. concentrates D. dedicates
117. A. overtim B. large C. long D. bonus

Đáp án: 106D 107B 108A 109C 110A 111C 112B 113C 114B 115A 116A 117C

Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

LINDA GREENLAW: SWORDFISH FISHERMAN

Not only does Linda Greenlaw do one of the most dangerous jobs in the world, but also does it extremely well. She has been described as ‘one of the best captains on the entire East Coast’ and that, in one of the leading countries in the fishing industry, is praise indeed.

Linda was born and brought up on Isle au Haut, a tiny island ten kilometers off the coast of Maine, USA. She fell in love with fishing as a child, and she worked on fishing boats during her summer breaks from college.

Her first opportunity to go on a deep-sea fishing trip came when she was nineteen. Alden Leeman, a man she’d never met before, hired her for thirty days on his sword-fishing boat. The trip was a success and eventually Alden offered Linda her first boat to captain in 1986, which probably made her the only woman ever to captain a sword-fishing boat.

So, why did she take up swordfishing in the first place? Linda says that not only does she like the way she feels on a boat, but she also gets passionate about catching a fish. More than anything, she’s proud of being a fisherman, even more so than she is of being a best-selling author.

Linda has published four books to date, the first of which, The Hungry Ocean, was top of the New York bestseller list for three months. In it, Linda tells the story of one fishing trip and narrates the adventures she experienced on board with her five-man crew, including bad weather, sickness, mechanical problems and, of course, the fish.

But the world of fish and fishing is a man’s world and it’s not easy to find a word to describe Linda Greenlaw. In her own words, she says: ‘I am a woman. I am a fisherman. I am not a “fisherwoman”, “fisherlady”, or “fishergirl”.’

118. Linda is ____.

A. American               B. British                     C. Canadian                D. Greek

119. Her first deep-sea fishing trip was ____.

A. when she was thirty           B. when she was a child         C. before she was twenty       D. in 1986

120. Linda took up swordfishing because ____.

A. she needed to earn some money

B. she wanted to become a best-selling author

C. all her family are fishermen

D. she loves boats and catching fish

121. On the boat described in The Hungry Ocean ____.

A. there were five people

B. there were six people

C. there were four people

D. there were three people

122. Linda prefers to be described as ____.

A. a fisherwoman

B. a fisherlady

C. a fisherman

D. a fishergirl

Đáp án: 118A 119C 120D 121B 122C

Exercise 11. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

A WRITER’S LIFE: G P TAYLOR

J. K. Rowling may be responsible for the revival of fantasy fiction. But her contemporary rivals, many of whom have benefited from her success, seem reluctant to give her credit for starting a trend. Philip Pullman, for example, points out that Northern Lights, the first volume in his trilogy His Dark Materials, was published a year before Harry Potter’s adventures began. So it comes as a surprise when G P Taylor concedes that he only wrote a novel because of the enormous popularity of Harry Potter.

Taylor is the Yorkshire vicar who sold his motorbike to self-publish 2,000 copies of his first novel, Shadowmancer, a book that was subsequently picked up by publishers Faber and got to number one in the New York Times bestseller list. His novels conjure up dark, chilling worlds in which the super natural threatens to take over, yet he describes his life as a writer in flatly functional terms. For example, he is able to name the exact day that he became a novelist: March 21, 2002. ‘It was one of those seminal moments in my life. Harry Potter was becoming very popular. And I thought, “This woman’s written a book. I might write one.” ’

‘I got a copy of Harry Potter, counted the number of words that were on the page, measured the width of the margin, counted the number of chapters in the book, how many pages were in the book and set my computer screen up so that it would have 468 Words on the page. My chapters were the same length as the Harry Potter chapters; I thought, “This must be how you write the book.”

The Harry Potter formula has its faults, of course. Stephen King was once asked what he thought of Rowling’s novels. Were they thought-provoking’? King thought not. But did that matter, he wondered, in a ‘fantasy-adventure aimed primarily at children and published in the heart of the summer vacation’? His conclusion was unequivocal: ‘Of course not. What kids on summer vacation want – and probably deserve – is simple, uncomplicated fun.’

Shadowmancer is a simple and uncomplicated fantasy – and Taylor, who is his own most effective critic, makes few further claims for the novel. ‘It’s a great story, but if I’d written it now, it would be a completely different book. In many ways, it’s a clumsy classic. There are a lot of things in there that I would get rid of. And yet, I think that’s the big attraction. It’s because it’s an incredible adventure story, written by a non-writer, just a storyteller.

Taylor returns to this distinction between writing and storytelling a number of times, distancing himself from grand and lofty ideas of the novelist’s purpose. He describes himself as a ‘fairly uneducated, council-house kid’ who ran away to London as a teenager, ‘a bit of a chancer, with ideas above his station’. He read Dickens, lots of Orwell – ‘they were trendy books to read’ – and Kerouac. But he is uncomfortable talking at any length about favorite novels or influences beyond Rowling: ‘I have not read all that many books. I’m not, you know, a very literate person.’

Taylor was a rock-music promoter in his twenties and remains a showman, happiest in front of a crowd. He describes the talks he gives in schools and at book festivals, dressed up as a sea captain or as an 18th-century highwayman in a long black coat. ‘You’re using your face, you’re using your body, you’re acting out what you’re doing.’ The business of putting his thoughts in writing can be problematic in comparison. As a storyteller, in order to demonstrate shock or alarm to an audience he will “pause between sentences and showed a wide-eyed, staring face. But to describe that in English …’

This impatience with the limitation of language can be a positive asset: in Tersia, Taylor’s new fantasy, the speed of the narrative and the scale of the events that overwhelm the characters mean there is no time for the story to get bogged down. That said, it is unusual to hear a writer speak in such a dismissive way of his craft. Shadowmancer has been taken on by Universal Pictures, and Taylor does nothing to hide the fact that he thinks ‘the movie’s more exciting than the book’.

123. The writer says that many fantasy fiction writers would not agree that ____.

A. they have copies their ideas from J. K. Rowling

B. J. K. Rowling’s success has contributed to their own

C. Fantasy fiction will remain fashionable for many years

D. J. K. Rowling is a writer of fantasy fiction in the true sense

124. The writer is surprised by ____.

A. the success of Taylor’s books

B. the short time Taylor has been a writer

C. the number of books Taylor has published

D. Taylor’s reasons for writing his first book

125. What aspect of the Harry Potter books does Taylor admit to imitating?

A. the writing style

B. the storylines

C. the layout

D. the cover design

126. What does that in paragraph 4 refer to?

A. the Harry Potter formula

B. the novels’ target audience

C. the timing of the novels’ publication

D. the novels’ failure to make people think

127. What does Taylor say about Shadowmancer?

A. He is aware of its limitations.

B. He did not write all of it himself.

C. He is going to write a revised edition.

D. It does not deserve the praise it receives.

128. What opinion does Taylor have of himself?

A. He is very proud of his achievement as a writer.

B. He thinks he is a better writer than J. K. Rowling.

C. He does not regard himself as a serious novelist.

D. He feels he deserves greater recognition.

129. What do we learn about the talks Taylor gives?

A. He enjoys them more than being a promoter.

B. He couldn’t do them without dressing up.

C. He finds them easier than writing.

D. He likes shocking people.

130. What does the writer mean by there is no time for the story to get bogged down (the last paragraph)?

A. The story moves on too quickly.

B. The plot is never prevented from developing.

C. Emotions are not dealt with in sufficient detail.

D. The story is not always as exciting as it could be.

Đáp án: 123B 124D 125C 126D 127A 128C 129C 130B

Part VI. WRITING

Exercise 12. Mark the letter A, B, C or D to choose the best sentence that can be made from the words given.

131. I/ read/ advertisement/ post/ secretary/ company’s website.

A. I would like to read the advertisement for the post of a secretary on your company’s website.

B. I enjoy reading the advertisement for the post of a secretary on your company’s website.

C. I have just read the advertisement for the post of a secretary on your company’s website.

D. I read the advertisement which is looking for a post of a secretary on your company’s website.

132. I think/ I meet your requirements / I write/ apply for/ position.

A. I think I must meet your requirements so that I am writing to apply for this position.

B. Because I think I can meet your requirements so I am writing to apply for this position.

C. As I think I can meet your requirements so I am writing to apply for this position.

D. I think I can meet your requirements, therefore, I am writing to apply for this position.

133. My academic background/ BA certificate in Business Administration/ one year’s experience/ work as a personal assistant.

A. My academic background includes a BA certificate in Business Administration and I have one year’s experience of working as a personal assistant.

B. My academic background it is a BA certificate in Business Administration as well as I have one year’s experience of working as a personal assistant.

C. My academic background which has a BA certificate in Business Administration. Furthermore, I have one year’s experience of working as a personal assistant.

D. My academic background that is a BA certificate in Business Administration. Nonetheless, I have one year’s experience of working as a personal assistant.

134. My strengths/ work well under high pressure/ well-organized and punctual.

A. My strengths is to work well under high pressure, besides, I am well-organized and punctual.

B. My strengths include being able to work well under high pressure, in addition to, I am well-organized and punctual.

C. My strengths include working well under high pressure and I am very well-organized and punctual.

D. My strengths include working well under high pressure and being very well-organized and punctual.

135. My CV/ enclose/ contact/ me/ every morning/ look forward/ interviewed.

A. My CV enclosed and contact me every morning. I look forward to be interviewed.

B. My CV is enclosed. You can contact me every morning. I am looking forward to being interviewed.

C. My CV which is enclosed, so please contact me every morning. I am looking forward to be interviewed.

D. My CV is enclosed. Please contact me every morning. As a result, I look forward to being interviewed.

136. Job interview/ opportunity/show/ employer/ what/ recruited.

A. Job interview is your opportunity to show an employer what he or she gets when you will be recruited.

B. Job interview is an opportunity for your showing an employer what he or she will get when you are recruited.

C. A job interview is an opportunity for you to show an employer what he or she will get if you are recruited.

D. Job interview is your opportunity to show an employer what he or she will get unless you are recruited.

137. People/ work/ offices/ have/ five-day week/ often say/ nine-to-five job.

A. People who work in offices have a five-day week and are often said to have a nine-to-five job.

B. People work in offices that have a five-day week and are often said to have a nine-to-five job.

C. People working in offices have a five-day week and often say to have a nine-to-five job.

D. People worked in offices which have a five-day week and are often said to have a nine-to-five job.

138. Thanks to/ high grades/ university/ she/ offer/ the position.

A. Thanks to her high grades at university so she is offered the position.

B. Thanks to her high grades at university, she offered the position.

C. Thanks to her high grades at university, she is offered the position.

D. Thanks to her high grades at university, so she offers the position.

139. My boss/ have/ assistant/ send/ document/ to him/ while/ away/ on business.

A. My boss had his assistant sent the document to him while he was away on business.

B. My boss had his assistant send the document to him while he was away on business.

C. My boss had his assistant to send the document to him while he was away on business.

D. My boss had his assistant sent the document for him while he was away on business.

140. What/ wear/ always important/ it/ create/ first impression/ interviewers.

A. What you wear is always important as it creates the first impression on the interviewers.

B. What you wear is always important when it creates the first impression on the interviewers.

C. What you wear is always important as it creates the first impression for the interviewers.

D. What you wear is always important because of it creates the first impression on the interviewer.

Exercise 13. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

141. The secretary said, “Sorry, I will never work on Sunday.”

A. The secretary promised not to work on Sunday.

B. The secretary refused not to work on Sunday.

C. The secretary reminded her boss to work on Sunday.

D. The secretary refused to work on Sunday.

142. “Joanna, please come to my office immediately,” the boss said.

A. The boss invited Joanna to come to his office immediately.

B. The boss warned Joanna to come to his office immediately.

C. The boss asked Joanna to come to his office immediately.

D. The boss told Joanna please come to his office immediately.

143. “Susan, can you remember to photocopy these documents for tomorrow’s meeting?” said the line manager.

A. The line manager advised Susan to photocopy those documents for the meeting tomorrow.

B. The line manager reminded Susan to photocopy those documents for the meeting the following day.

C. The line manager invited Susan to photocopy these documents for the meeting the following day.

D. The line manager reminded Susan to photocopy these documents for the meeting the following day.

144. “Go on, Mike! Apply for the job,” the father said.

A. The father encouraged Mike to apply for the job.

B. The father denied applying for the job.

C. The father invited Mike to apply for the job.

D. The father forced Mike to apply for the job.

145. “I would like a cup of coffee, please,” Ms. Smith said to the waitress.

A. Ms. Smith ordered the waitress to bring her a cup of coffee.

B. Ms. Smith invited the waitress a cup of coffee.

C. Ms. Smith advised the waitress to drink a cup of coffee.

D. Ms. Smith warned the waitress not to drink coffee.

Đáp án: 131C 132D 133A 134D 135B 136C 137A 138C 139B 140A 141D 142C 143B 144A 145A

Trên đây là toàn thể nội dung Bài tập Unit 8 Tiếng Anh 12 Thí điểm. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên quan:

  • Bài tập Unit 6 Tiếng Anh 12 Thí điểm
  • Lý thuyết và phân loại động từ nguyên mẫu trong Tiếng Anh
  • Tổng hợp các dạng bài tập câu điều kiện hỗn hợp

Chúc các em học tập tốt!

.



Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button